Kennis delen in de WordPress Meetup (Eindhoven)


In de Meetup van maandagavond 24 september stonden weer interessante onderwerpen op het programma. Waarom loopt Marcel bijvoorbeeld 700km van Berkel en Rodenrijs naar Berlijn? En hoe krijg je jouw website snel en gevonden?

We verzamelen om 19:00 uur op onze nieuwe locatie: Plan B (formerly Philips Semiconductors).  Met ook dit keer weer 2 interessante gastsprekers.

De WordPress community

Marcel bijt de spits af (met verjaardagstaart!) en vertelt ons hoe hij in de WordPress community is beland, met welke vrijwillige werkzaamheden hij een bijdrage levert aan het project en waarom hij 700km loopt naar Berlijn.

Waar moet je aan denken als het gaat over WordPress

  • WordPress is niet alleen het “software-programma” WordPress, maar ook de hele organisatie rondom WordPress.
  • WordPress wordt continu ontwikkeld door honderden vrijwilligers, die in verschillende teams gezamenlijk bijdragen aan WordPress.
  • Er zijn op dit moment 11 contributor teams per land.
  • Er worden overal in de wereld WordCamps georganiseerd, informele conferenties over alles wat met WP te maken heeft: WP-gebruikers maar ook ontwikkelaars participeren, delen ideeën en leren elkaar kennen.

Waarom loopt Marcel 700km naar Berlijn?

Niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden om aan een WordCamp deel te nemen. Daarom heeft Marcel besloten om een sponsorloop te maken naar Berlijn, waar in mei 2019 de  volgende WordCamp wordt gehouden. De opbrengsten uit sponsoring en donatie worden vervolgens gebruikt om deze mensen de mogelijkheid te geven de WordCamp bij te wonen.
Wil je meer weten over Marcels verhaal neem dan een kijkje op zijn website: www.walktowc.eu.

Zet je website aan het werk

Onze tweede gastspreker, Puck Verest, geeft binnenkort een presentatie aan zelfstandig ondernemers met als onderwerp “Zet je website aan het werk”.
Ze neemt ons stapsgewijs mee naar een aantal belangrijke aandachtspunten bij het bouwen van websites, zoals:

  • SEO (search engine optimization) om er voor te zorgen dat je website gevonden wordt met de juiste zoekwoorden.
  • Houd er rekening mee dat je schrijft voor het web (wat écht anders schrijven is dan voor een off-line product). Dus let op je trefwoorden, je titel, je meta-description, je headers.
  • Hoe zorg je voor snelle laadtijden van je website (10 seconden wachten totdat de pagina geladen is, kan écht niet)

Wil jij ook een  keer onze Meetup bijwonen?

Door de verjaardagstaart iets later dan verwacht werd deze inspirerende avond afgesloten. Mij heeft het in ieder geval getriggerd om de volgende dag direct aan de slag te gaan met de snelheid/laadtijd van mijn website.

Ben jij ook een WordPress fanaat? En lijkt het je leuk om kennis te delen en mensen te ontmoeten in een gezellige, informele setting? Dan ben je van harte welkom. Meer informatie vind je op de website www.meetup.com/nl-NL/WordPress-Meetup-Eindhoven.